dijous, 2 de novembre del 2006

Gran afluència als cementeris arreu de Mallorca

La jornada de Tots Sants se saldà ahir a Palma amb una afluència massiva de persones a tots els cementeris municipals, només el de Son Tril·lo rebé devers 35.000 visitants. Gairebé no es produïren embossos en els principals carrers i el ciutadà respongué amb ordre i seny a les recomanacions fetes per l'Ajuntament.
De fet, la línia gratuïta de l'EMT que connectava la Porta de Sant Antoni i l'estadi de Son Moix atengué 6.000 usuaris tot el dia. El major Miquel Pericàs, coordinador del dispositiu policial a la diada de Tots Sants, digué que només a migdia es produïren certs embossos en el carrer d'Uruguai (entre General Riera i la rodona del cementeri) i en el camí de Jesús, a causa de les restriccions de trànsit ocasionades pel desdoblament de l'esmentada via.
Tot i les obres del parc de la Riera, que impediren habilitar més espais d'aparcament al voltant del cementeri, Pericàs destacà que molts optaren per aparcar el seu vehicle a l'aparcament del Carrefour, al de Son Moix i als edificis del Consell de General Riera, oberts especialment per a aquesta celebració.
Els cementeris de Palma, Gènova, la Vileta, Establiments i Sant Jordi eren plens a vessar, però en cap moment es produí cap tipus de problema que pogués alterar la celebració de Tots Sants. La Policia Local tenia previst un dispositiu de 76 agents -38 entorn de dematí i un número igual d'horabaixa- per controlar el trànsit d'entrada i de sortida a les principals vies. Així, es tancà el camí de Jesús entre la rodona del cementeri de Palma i la via de cintura i es clausurà l'accés a aquest punt des de la via de cintura, direcció aeroport, per esponjar el trànsit de vehicles.
El mercat de les flors quedà instal·lat en el carrer de Lluis Vives, fet que fou aprofitat per molta gent per fer les compres a peu de camí al cementiri. Altres aprofitaren la línia gratuïta que l'EMT oferí als ciutadans com a mesura dissuasives de l'ús del vehicle privat. Al final, la jornada va discórrer amb absoluta normalitat, llevat de petites retencions de trànsit cap a migdia, hora de màxima afluència al cementeri. La ciutadania donà mostres d'un gran civisme que evità problemes d'altres anys.

Joan C. Palos, Diari de balears