dilluns, 2 d’octubre del 2006

Profanen cementiri a les Illes Canàries

El Ajuntament de Haria ha presentat en el matí d'aquest dimarts una denúncia davant de la unitat de la Policia Judicial de Costa Teguise, a Lanzarote a les Illes Canàries per la profanació del cementiri municipal de Faria.
D'aquesta forma l'Ajuntament espera aclarir l'aparició de diversos fèmurs en monticles escampats al cementiri del Municipi del nord. El fet fou posat en coneixement del consistori per un dels empleats del cementiri.
En semblar, durant la matinada del diumenge al dilluns, una o diverses persones es van introduir al cementiri, que és un recinte tancat, per la qual cosa haurien d'haver saltat el mur i van accedir al seu interior.
Una vegada allí es van dirigir a l'ossari que fa més de 30 anys que no s'utilitza, ja que allí es van dipositar les restes de l'antic cementiri, van agafar els ossos i els van col·locar d'aquesta forma al lloc.
L'alcalde de Haria, José Torres Stinga, espera que aquest assumpte s'aclareixi el més ràpidament possible ja que considera “un acte inadmissible i intolerable que algú accedeixi al cementiri i cometi aquest tipus d'acció”. La policia rural espanyola (Guàrdia Civil) ja investiga el cas i espera obtenir els resultats en el menor temps possible. Així mateix, des de l'Ajuntament s’exigeix d'una manera impecable la major serenitat possible a fi que es penalitzin aquests comportaments inhumans.
 
Agències