diumenge, 20 de maig del 2007

Un nou cementiri a Lloret de Mar acollirà enterraments de diverses confessions religioses

El nou Pla d´Ordenació Urbanística Municipal de Lloret (POUM) contempla la construcció d´un nou cementiri per a la localitat a la zona del camí dels Tres Turons. Per tal d´adaptar aquest equipament municipal a la multiplicitat de nacionalitats i confessions religioses que conviuen a la ciutat, que compta amb més d´un 37% de població immigrada, el nou cementiri disposarà d´espai per fer-hi enterraments tot respectant les creences dels diferents cultes, va explicar el regidor de Serveis Josep Valls (CiU).
Es tractarà d´un cementiri de caire paisatgístic, va explicar el regidor, que s´acompanyarà de l´ampliació del tanatori. «A Lloret cal fer-hi un cementiri per a tots», va destacar l´alcalde de la localitat, Xavier Crespo (CiU), que va recordar que «el fet que Lloret tingui un 75% del terme muncicipal sense edificar permet que poguem fer aquest espai de descans i bellesa». Altres municipis de les comarques gironines, com ara Sant Joan de les Abadesses, estan començant a disposar espai als cementiris per fer-hi enterraments de cultes no cristians. A Lloret es considera necessari perquè, tal i com van recordar els edils, hi conviuen 99 nacionalitats.
Els regidors lloretencs van comentar aquesta actuació durant la presentació de la museïtzació del cementiri modernista de Lloret, inclòs dins el circuit de visites culturals de la localitat. Aquesta mena d´actuacions, va recordar Valls, han d´acompanyar-se d´una millora pel que fa a la estricta funció dels cementiris: el vell cementiri es pavimentarà de nou i se´n renovaran els serveis.

Diari de Girona