divendres, 31 d’agost del 2007

Lloguen a preu simbòlic la casa del cementiri d'Anglès i qui hi visqui haurà de fer de guarda

L'Ajuntament d'Anglès, a la Selva, posarà a lloguer la casa que hi ha al cementiri a un preu simbòlic i la persona que hi visqui haurà d'ocupar-se del manteniment de l'espai i fer de guarda. L'habitatge té dues habitacions, menjador, cuina i lavabo i fins ara no ha estat mai ocupat. L'alcalde, Pere Figuereda, ha anunciat que s'obrirà un concurs i que tindran prioritat els veïns d'Anglès que sol·licitin viure-hi per davant de les peticions que arribin de fora del municipi. Segons Figuereda, amb aquesta iniciativa es pretén treure feina a la brigada municipal, que amb tots els treballs que ha de fer al poble no dóna l'abast.
L'habitatge ja és conegut com la casa del guarda però mai hi ha viscut ningú. El govern municipal, format per CiU i el PSC, ha acordat tirar endavant la proposta, que té un doble objectiu: facilitar l'accés a l'habitatge a algun veí o alguna família d'Anglès ja que el preu del lloguer serà simbòlic i, d'altra banda, disposar d'una persona que s'ocuparà del manteniment dels parterres del cementiri i serà l'encarregada d'obrir i tancar la porta d'accés quan comencin i acabin les hores de visita –ara no hi ha ningú en concret que s'ocupi d'aquestes tasques.
A l'entrada del cementiri (que és als afores del poble, a la carretera de Santa Coloma) hi ha dues cases d'obra totalment idèntiques. La situada a mà dreta s'utilitza actualment com a sala d'autòpsies. La de l'esquerra és la que es llogarà. Disposa de tots els serveis necessaris i té dues habitacions, un lavabo, una cuina i una sala menjador.
«Ara són els treballadors de la brigada municipal els que s'ocupen del manteniment del cementiri, però estan saturats de feina. Hi ha moltes zones verdes al poble i la brigada no dóna l'abast si volem que totes estiguin en condicions», explica l'alcalde. El concurs per accedir a la casa es farà aviat i hi tindran preferència els veïns del poble.

Por a la mort

Per Figuereda, el fet que la casa estigui situada al cementiri, un lloc totalment inusual per anar-hi a viure, no ha de ser un entrebanc per trobar-hi un habitant. «Ara es té com una mena de fòbia a la mort. Però quan érem petits era un fet que es tractava amb molta naturalitat, sense cap por», diu l'alcalde.

Anna Puig, El Punt