diumenge, 31 de desembre de 2006

Diuen que hi ha fantasmes en el cementiri de Sant Josep, a Cadis (Espanya)

Aquesta és la història que corre per Internet i segons la qual en el vell cementiri de la capital gaditana es manifesten esperits.
Actualment el fossar s’està traslladant per a convertir el terreny en un parc públic de manera que la visió resulta tètrica, fet que ha contribuït a fer volar la imaginació, proporcionant cert protagonisme a alguns individus crèduls o porucs.

divendres, 29 de desembre de 2006

Uns vàndals profanen el cementeri vell de Beniflà (La Safor) i deixen restes humanes al descobert

El consistori ha iniciat una campanya d'avís als familiars perquè traslladen els difunts al recinte nou.
“És una vergonya que les autoritats no s'hagen adonat de les destrosses i que no tinguen el cementeri més vigilat”, va dir ahir una veïna d'Oliva, qui va acudir el dia de Nadal a Beniflà per a visitar les restes de la seua besàvia. Es va trobar amb un cementeri profanat, tombes obertes i amb un cadàver en descomposició.
Els vàndals es van encruelir fins a límits insospitats amb el vell cementeri del xicotet municipi de Beniflà. El saqueig al cementeri, -que encara no se sap quan va poder ocórrer-, ha deixat una imatge d'allò més macabra en plenes dates nadalenques.
Tombes profanades, taüts fora dels seus nínxols, làpides i parets destrossades, el fèretre d'un xiquet obert i el més impacten-te de tot: un cadàver en descomposició al sòl i a la vista de qualsevol persona que s'acoste al lloc.
L'estampa, per si sola, demostra que ha entrat allí gent amb la finalitat d'aconseguir joies o qualsevol objecte de vàlua dels difunts. Els malfactors han Arrancat fins i tot creus de bronze incrustades al marbre de les làpides.
Aquesta desagradable circumstància s'ha produït tenint en compte que el recinte porta tancat amb clau i inactiu des de fa diversos anys, ja que en l'actualitat los difunts s'enterren al cementeri nou.
Un mur rodeja l'antic cementeri d'aquest poble d’uns de 260 habitants. No obstant, es pot accedir perfectament al seu interior saltant l'oxidada tanca de la porta principal, la qual cosa podria suposar un perill de salubritat per a qui ho intente.
En aquest xicotet recinte hi ha una cinquantena de nínxols. No obstant, actualment només queden uns cinc difunts, segons va estimar ahir el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Beniflà, Salvador Castellà.
El regidor socialista reconeix que el vell cementeri està deteriorat, però ahir desconeixia la realitat que presenta a hores d'ara perquè segons va afirmar no hi ha acudit al cementeri des d'abans d'estiu.

Buidar el lloc per a sanejar-lo

L'edil va destacar que l'Ajuntament de Beniflà va començar una campanya d'avís als familiars que tenien sers volguts en aquestes instal·lacions perquè iniciaren els tràmits per al seu trasllat al cementeri nou.
I és que la intenció del consistori Municipal és buidar aquest lloc per a procedir A sanejar-ho. Carmen, una veïna d'Oliva que va rebre el comunicat de l'Administració de Beniflà va acudir el dia de Nadal acompanyat de la seua família al cementeri, on reposen les restes de la seua besàvia. En la mateixa porta del cementeri es van trobar amb la imatge més tètrica. “No podíem creure el que estàvem veient. És una vergonya que les autoritats que componen l'Ajuntament de Beniflà no s'hagen adonat d'aquesta situació i que no tinguen més vigilat el cementeri, com a propietat municipal que és”, va remarcar l'afectada, completament indignada.
La mateixa font va expressar que és lamentable que l'alcalde tinga en aquest horrible estat el cementeri el qual “encara que està aïllat del nucli urbà de la població, es pot accedir amb molta facilitat”.
Carmen va agregar que des del consistori van avisar a la seua família per A informar-li que podia començar el procés per a traslladar la seua difunta perquè aquest cementeri estava abandonat, “però és que no sols està abandonat, està completament destrossat”.

Ningú coneix l'espoli

La resident va afegir que li estranya que gent que puga tenir família al cementeri vell no s'haja adonat de la situació i no haja presentat una queixa, encara que açò ha pogut deure's que, segons pareix, ningú del municipi sap el que ha ocorregut, i per tant, quant de temps el cementeri presenta aquesta deplorable imatge.

Punt de drogoaddicció

Segons ha pogut saber “Les Províncies” de diversos veïns de la localitat de la Safor, la necròpolis antiga ha servit en els últims anys Com un punt de trobada important per a tots els assumptes relacionats amb El tràfic d'estupefaents.
De fet, segons va comentar ahir un resident, els diferents amagatalls del cementeri del municipi de Beniflà solien salvaguardar diferent tipus de drogues i substàncies psicotròpiques.

Z. Sanz, “Las Provincias”

dilluns, 18 de desembre de 2006

Uns jóvens profanen el cementeri de l'Eliana (El Camp de Túria) celebrant una «ouija» a l'altar

Van entrar a la nit, van pintar en fotos de difunts i van fer inscripcions en un dels nínxols

L'altar situat al centre del cementeri municipal de l'Eliana ha sigut utilitzat, segons pareix, per a intentar contactar amb els esperits. Això almenys fa pensar el dibuix que algú ha dut a terme sobre el marbre utilitzat sobretot per al cap del rosari el dia de Difunts i que representa el que habitualment es coneix com una ouija.
Es tracta d'un abecedari escrit en cercle, sota el que s'han dibuixat Els nombres de l'un al zero, i al mig del cercle de lletres les paraules «si» i «no», «hola» i «adéu» i una estrella de cinc puntes. La creença és que gràcies a aquest dibuix i a la mediació d'una o diverses persones amb una capacitat sensorial determinada, un pot entaular comunicació, Després d'haver-lo invocat, amb l'esperit d'algun mort o, com també es diu, amb el més enllà. A l'Eliana pareix que van ser diversos adolescents els que, fa uns dies, van saltar a la nit la tàpia del cementeri, aprofitant que en aqueix moment no hi havia vigilància, i van realitzar el dibuix de l'ouija a l'altar. No va ser l'única profanació que va patir el cementeri aquella matinada. En alguns dels nínxols, les fotografies dels difunts van aparèixer tacades amb pintura daurada. Aquesta mateixa pintura es va utilitzar per a escriure sobre la làpida en blanc d'un altre nínxol La meua àvia, i una data ara quasi il·legible després d'haver sigut netejada. Encara que no s'ha identificat a l'autor o autors de l'ouija de l'Eliana i de les pintades, l'encarregat del manteniment del cementeri va explicar ahir a Levante-EMV que uns dies després, «en horari d'institut», va veure diversos jóvens que van entrar al recinte i es van dirigir directament cap a l'altar maculat. «Supose Que van ser allí i a aqueixes hores perquè ja sabien el que havia passat», va explicar el guardià.
El mateix encarregat del cuidat del cementeri va explicar que aquesta profanació duta a terme fa dues setmanes no és la primera, encara que, igual que aquesta vegada, mai ha passat de ser una gamberrada pròpia d'adolescents. Això sí, en aquesta última ocasió alguns veïns han mostrat el seu malestar pel fet que les fotografies dels seus avantpassats hagen sigut embrutades amb pintura.
Per la seua banda, l'alcalde de l'Eliana, José María Ángel, va declarar ahir que els autors de l'ouija i de les pintades són uns menors que ja han sigut identificats. Ángel va explicar que l'ajuntament ja s'ha posat en contacte amb els pares dels jóvens per a informar-los sobre el que havien fet els seus fills a fi que actuaren en conseqüència.
A la seua volta, fonts policials van apuntar la possibilitat que S'instal·len càmeres de vigilàncies al recinte per a evitar que es repetisquen aquest tipus d'actes vandàlics.

Levante-EMV, Voro Contreras