dilluns, 18 de desembre del 2006

Uns jóvens profanen el cementeri de l'Eliana (El Camp de Túria) celebrant una «ouija» a l'altar

Van entrar a la nit, van pintar en fotos de difunts i van fer inscripcions en un dels nínxols

L'altar situat al centre del cementeri municipal de l'Eliana ha sigut utilitzat, segons pareix, per a intentar contactar amb els esperits. Això almenys fa pensar el dibuix que algú ha dut a terme sobre el marbre utilitzat sobretot per al cap del rosari el dia de Difunts i que representa el que habitualment es coneix com una ouija.
Es tracta d'un abecedari escrit en cercle, sota el que s'han dibuixat Els nombres de l'un al zero, i al mig del cercle de lletres les paraules «si» i «no», «hola» i «adéu» i una estrella de cinc puntes. La creença és que gràcies a aquest dibuix i a la mediació d'una o diverses persones amb una capacitat sensorial determinada, un pot entaular comunicació, Després d'haver-lo invocat, amb l'esperit d'algun mort o, com també es diu, amb el més enllà. A l'Eliana pareix que van ser diversos adolescents els que, fa uns dies, van saltar a la nit la tàpia del cementeri, aprofitant que en aqueix moment no hi havia vigilància, i van realitzar el dibuix de l'ouija a l'altar. No va ser l'única profanació que va patir el cementeri aquella matinada. En alguns dels nínxols, les fotografies dels difunts van aparèixer tacades amb pintura daurada. Aquesta mateixa pintura es va utilitzar per a escriure sobre la làpida en blanc d'un altre nínxol La meua àvia, i una data ara quasi il·legible després d'haver sigut netejada. Encara que no s'ha identificat a l'autor o autors de l'ouija de l'Eliana i de les pintades, l'encarregat del manteniment del cementeri va explicar ahir a Levante-EMV que uns dies després, «en horari d'institut», va veure diversos jóvens que van entrar al recinte i es van dirigir directament cap a l'altar maculat. «Supose Que van ser allí i a aqueixes hores perquè ja sabien el que havia passat», va explicar el guardià.
El mateix encarregat del cuidat del cementeri va explicar que aquesta profanació duta a terme fa dues setmanes no és la primera, encara que, igual que aquesta vegada, mai ha passat de ser una gamberrada pròpia d'adolescents. Això sí, en aquesta última ocasió alguns veïns han mostrat el seu malestar pel fet que les fotografies dels seus avantpassats hagen sigut embrutades amb pintura.
Per la seua banda, l'alcalde de l'Eliana, José María Ángel, va declarar ahir que els autors de l'ouija i de les pintades són uns menors que ja han sigut identificats. Ángel va explicar que l'ajuntament ja s'ha posat en contacte amb els pares dels jóvens per a informar-los sobre el que havien fet els seus fills a fi que actuaren en conseqüència.
A la seua volta, fonts policials van apuntar la possibilitat que S'instal·len càmeres de vigilàncies al recinte per a evitar que es repetisquen aquest tipus d'actes vandàlics.

Levante-EMV, Voro Contreras