dissabte, 31 de desembre del 2005

Sant Feliu aprova un pla director del cementiri que cataloga els panteons

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat el Pla Director del cementiri, que marca les línies de treball de qualsevol reforma que es faci als seus nínxols i als panteons. El Pla Director, a més, cataloga tots els panteons i indica les necessitats de restauració que tenen aquests sepulcres monumentals.
«Tenim un cementiri preciós, amb una part on hi ha una gran quantitat de panteons familiars, però ens faltava marcar unes línies de treball en cas de reformes», va explicar l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Miquel Lobato. Aquestes pautes de treball ja estan definides gràcies al Pla Director del cementiri municipal, que l'Ajuntament va aprovar per unanimitat en el ple municipal d´aquest mes desembre.
Ha calgut un procés llarg per arribar a la concreció del Pla Director del cementiri, que també té el vistiplau de Patrimoni de la Generalitat. Principalment, el pla determina què es pot fer i què no es pot fer als nínxols i panteons del cementiri.
Segons va avançar l'alcalde, Miquel Lobato, el document també especifica a quins punts del recinte es permet guardar urnes funeràries.
Aquest Pla Director regula, a més, en quines condicions s'han de reformar els elements interiors del cementiri per tal que hi hagi una coherència entre ells. D´aquesta manera, es farà una catalogació detallada i completa de tots els panteons que hi ha ubicats en una part específica del recinte.
Aquests panteons, independentment del seu contingut emocional privat, tenen una valuosa importància des del punt de vista arquitectònic. L'objectiu és conservar-los i restaurar els que estiguin més degradats seguint les pautes marcades pel nou Pla Director.

Víctor Perxés / ACN, Diari de Girona