diumenge, 28 de novembre del 2004

Fan millores al cementiri de Lloret perquè prengui més interès turístic

El govern de Lloret de Mar, encapçalat per CiU i PPC, pretén potenciar la imatge del cementiri municipal per tal que arribi a ser un dels punts d´interès de la població. El regidor de CiU, Josep Valls, encarregat de la gestió del cementiri, assegura que, «en l´actualitat, es pot confirmar que la zona és considerada una de les joies arquitectòniques de Catalunya, amb importants panteons d´arquitectes tan destacats com Puig i Cadafalch i Domènec i Muntaner, i és una mostra bellíssima del Modernisme català del segle XIX». Aquests fet, per Josep Valls, fa que «moltes persones s´apropin al cementiri de Lloret per observar aquestes joies arquitectòniques, tant estudiants de l´art com particulars».
L´interès que desperta el cementiri municipal lloretenc es veurà potenciat amb les reformes que s´han dut a terme a la zona, sobretot a la part vella. La restauració d´aquesta part del cementiri ha consistit en la rehabilitació de la façana principal que, segons Josep Valls (CiU), «estava molt deteriorada». Així s´ha fet un decapatge de les múltiples capes de pintura que s´havien acumulat amb els anys i posteriorment s´ha pintat i embellit la façana amb materials reïnosos que permetran que suporti el pas del temps i l´exterior es conservi, com explica l´alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), en el butlletí municipal.
A part d´aquesta remodelació de la façana principal, també s´ha pintat l´interior de la capella. A la remodelació de la part vella del cementiri s´hi ha d´afegir les obres d´ampliació en 105 nínxols i 22 hipogeus de la part més nova. Tanmateix, el regidor Josep Valls també ha destacat l´ampliació de la tanca perimetral, arranjament que, sumat als anteriors, corrobora l´aposta del govern municipal per «potenciar la imatge del cementiri», com assegura el regidor. «Les reformes de la part vella tindran una continuïtat durant els propers anys», declara Valls. I continua: «Algunes d´elles les hem de fer amb els propietaris dels panteons, però tenim la intenció de canviar l´enllumenat i millorar els jardins».

C. González, "Diari de Girona"