dissabte, 1 de novembre de 2014

Publicat un fullet informatiu sobre el fossar de Sant Sebastià de Sitges


El primer cementiri de Sitges del qual se’n té constància estava situat davant de l’església parroquial, al Baluard, i a mitjans del segle XIX es va construir el cementiri de Sant Sebastià, encara en ús. Actualment, Sitges posseeix un segon cementiri, el cementiri municipal de Les Pruelles.
El cementiri vell de Sitges, o de Sant Sebastià, ha quedat enclavat entre el mar i l’interior del nucli vell de Sitges. El seu aspecte exterior, envoltat de murs perimetrals blancs, li aporta l’aire de típic cementiri mariner. Té planta trapezoïdal i amida uns 4600 m2. Disposa d'una capella, l’ermita de Sant Sebastià, finalitzada al segle XIX i amb entrada independent a l’exterior del cementiri.

La porta d’accés està decorada amb diversos elements, com un àngel, el símbol de Jesucrist a banda i banda, com també unes corones de llorer, que en el context funerari simbolitzen l’eternitat i la immortalitat. La clau de l’arc de l’entrada, de pedra, ens indica l’any 1864. En realitat, el primer cementiri en aquesta zona data de 1814.

Aquest petit cementiri recull obres d’artistes rellevants com Manuel Fuxà, Reynés, Marés, Josep Llimona, etc.
Recentment s'ha editat una petita guia de butxaca per reconèixer les tombes d'aquest cementiri disponible a Issuu.

Més informació a patrimonifunerari.cat.