dimarts, 12 de novembre de 2013

Queixa a La Vanguardia i resposta sobre el cementiri de Montjuïc

El cementiri de Montjuïc

Cartas | 12/11/2013 - 04:33h |

PERE RAMELLS ESCOFET, Sant Cugat del Vallès

L’abandó en què l’Ajuntament de Barcelona té el cementiri de Montjuïc, malgrat les quotes anuals de manteniment que religiosament hem de pagar els propietaris –si no es paguen, es perd la propietat–, és visible per tot arreu: murs que cauen i altres que, a causa de les arrels dels arbres, s’esquerden i amenacen d’ensorrar-se, amb el consegüent perill per als visitants; alguns dels camins sense asfaltar, amb rases produïdes per les aigües pluvials, etcètera.
Aprofito la finestra d’aquest diari per cridar l’atenció de qui correspongui perquè posi remei a aquests problemes. És un cementiri del qual la ciutat s’enorgulleix –li deien “el Nou”– per l’enclavament i la bellesa que té.


Resposta: Pla de rehabilitació

JORDI VALMAÑA

Director general de Cementiris de Barcelona

Després que Cementiris de Barcelona es fes càrrec de la gestió dels cementiris de la ciutat, es va aprovar un pla per rehabilitar recintes de la ciutat, tots ells amb més de 150 anys d’història. Si bé és cert que anualment els titulars de les sepultures paguen una taxa de conservació, han de passar 20 anys sense pagar per perdre’n la titularitat.
Concretament en el cementiri de Montjuïc la rehabilitació duta a terme fins ara comprèn la millora del paviment en espais públics (21.550 m2), l’adequació de murs de contenció (2.530 m2) o la rehabilitació de més de 10.700 sepultures, entre d’altres. Lamentem que aquests esforços no siguin prou reconeguts tot i que treballem perquè els recintes estiguin en les millors condicions.

La Vanguardia