dimecres, 28 de juliol del 2010

Construiran un mausoleu per a Sarah Ellen a Pisco (Perú)


Des de fa mesos s’està realitzant el trasllat a ossaris dels difunts dels pavellons del cementiri de Pisco al Perú que es van col·lapsar en el terratrèmol del 15 d’agost del 2007. A l'àrea afectada es troba la tomba de la famosa «vampir» Sarah Ellen que no es va veure pertorbada pel moviment sísmic.
Però fins ara no s’han atrevit a tocar el nínxol de Sarah Ellen perquè no es perdi el misteri que arrossega aquest personatge. Cal considerar per a poder preservar la tomba els responsables han hagut de realitzar una labor minuciosa ja que les tombes eren vuitcentistes.
En un diàleg amb els treballadors que demoleixen o traslladen les despulles, van referir al diari El Correo (Perú) que hi ha cert temor davant de la tomba de Sarah Ellen, car en un primer moment el projecte contemplava la demolició total del pavelló, però es va haver de modificar ja que els treballadors no podien dormir tranquils perquè els malsons eren constants entre els que executaven la labor i tenien l’ordre de demolició. Segons han explicat ara, des que es va decidir no tocar la tomba, es treballa sense contratemps.
A l’actualitat la tomba de Sarah Ellen es visitada diàriament per centenars de persones de totes parts del Perú i de la resta del món, col·locant-li grans quantitats de flors, en especial roses vermelles. Alguns la proclamen santa com es veu en les plaques que li col·loquen agraint-li els miracles concedits.
La Beneficència Pública de Pisco va decidir no tocar el nínxol i que se li construiria un mausoleu perquè la gent que li professa la seva fe pugui personar-se per a rendir-li culte.

Cercle V, 12 de juliol de 2010