dijous, 5 d’agost del 2004

Una escola-taller recupera el cementiri abandonat de Binissalem

Des de fa uns mesos una escola taller de Binissalem s'encarrega de la restauració del cementiri vell del municipi, abandonat fa més de 40 anys per no abastir les necessitats del poble.
L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és oferir formació i capacitació professional bàsica a uns joves d'entre 16 i 25 anys, que, pel motiu que sigui, no s'han adaptat mai a l'ambient escolar i, per extensió, no disposen de cap títol oficial de graduat escolar, que avui en dia es requereix en qualsevol treball.
En total són set alumnes, dels quals dues són nines i alguns d'ells pateixen alguna discapacitat. A més, no tots són de Binissalem, sinó que també vénen de Muro, de Palma i d'Inca.
Les obres consisteixen a restaurar tots els elements del cementiri, que reuneixen unes característiques especials perquè va ser construït en l'època romàntica, concretament el 1822, però que al 1958 va ser abandonat.
Les obres van des de reesculpir les làpides per a què puguin llegir-se, a l'ajardinament de la zona, com també treballar la pedra per donar-li el seu aspecte original. A més, hi ha una capella molt deteriorada, però que està pendent d'una revisió per part de professionals de la construcció.
Finalment, el cementiri es convertirà en un centre d'interès històric, artístic i cultural, tant per la seva antiguitat com per la seva estructura.

C. Serra, Diari de Balears