divendres, 10 de desembre de 2010

Detenen el treballador d´un cementiri per robar dents d´or als difunts

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Santa Coloma de Gramenet han detingut un home de 39 anys, treballador del cementiri d'aquest municipi, per la seva suposada participació en la sostracció de peces dentals d'or procedents de l'ossera comuna d'un cementeri de Santa Coloma de Gramenet.
Els Mossos d'Esquadra li atribueixen la presumpta comissió d'un delicte contra la llibertat de consciència, els sentiments religiosos i el respecte als difunts i 17 faltes contra el patrimoni per la presumible apropiació indeguda de les peces dentals. L'arrestat s'hauria apropiat indegudament de 17 peces, per les quals hauria obtingut amb un benefici de 2.000 euros.


Inici de les indagacions

Les indagacions policials es van iniciar arran que els mossos fossin alertats de la venda de dents d'or a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Les investigacions han determinat que l'arrestat hauria sostret 17 peces dentals d'entre les restes dels difunts de l'ossera comuna, pels quals va obtenir un benefici de 2.000 euros.
A l'ossera comuna s'hi guarden les restes del fèretre, que són traslladades en aquest espai després que, un cop exhaurit el termini de concessió del nínxol, la família renuncia expressament a renovar-lo i no manifesta la voluntat de moure les despulles a una altra ubicació. D'aquesta manera, s'inicia el procés de desnonament del nínxol, que finalitza amb la seva obertura i la posterior retirada del taüt.
El treballador de Santa Coloma de Gramenet detingut per la seva suposada participació en la sostracció de peces dentals del cementiri va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra i haurà de comparèixer davant de l'autoritat judicial quan sigui requerit.

Diari de Girona

dijous, 9 de desembre de 2010

Detingut un home per robar dents d'or d'un cementiri de Badalona

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per la seva presumpta participació en el robatori de 17 dents d'or procedents d'una ossera del cementiri de Badalona. Els Mossos li atribueixen la presumpta comissió d'un delicte contra la llibertat de consciència, els sentiments religiosos i el respecte als difunts, i 17 faltes contra el patrimoni.
Les indagacions van començar quan els Mossos van ser alertats de la venda de dents d'or a Santa Coloma de Gramenet.
El detingut, un home de 39 anys, és un treballador del cementiri. Segons sembla, l'home sostreia les dents de l'ossera, on van a parar les restes dels difunts quan acaba el termini de concessió del nínxol i la família renuncia expressament a renovar-lo i no manifesta la voluntat de moure les restes a un altre lloc.
El detingut, que suposadament va obtenir un benefici d'uns 2.000 euros, va quedar en llibertat després de declarar davant els Mossos, i haurà de comparèixer davant el jutge quan li sigui requerit. 

El Periódico