divendres, 28 de setembre del 2007

Detingut un jove per robar en capelles del cementiri de Tarragona

El Cos Nacional de policia (CNP) va detenir ahir a la nit a Constantí (Tarragonès) un jove per haver ocasionat danys en nínxols i capelles del cementiri de Tarragona, a més d'haver sostret diversos objectes del seu interior.
Segons ha informat avui el CNP, Zoro B., de 21 anys, veí de Constantí (Tarragonès) i de nacionalitat romanesa, hauria accedit al cementiri entre el 25 d'agost i l'11 de setembre, possiblement saltant la tanca perimetral d'uns dos metres i mig d'altura, segons la denúncia que va presentar un dels responsables del cementiri.
L'intrús va causar danys i va trencar vidres de diversos nínxols i capelles, dels quals va robar alguns objectes del seu interior més aviat de caràcter sentimental per a les famílies, com imatges dels morts, tot i que de poc valor econòmic. Tot i això, no va profanar cap tomba, ja que no va deixar cap senyal religiosa o sectària ni va obrir els taüts, segons han explicat fonts policials a Europa Press.
El detingut, que té un antecedent per furt de gener del 2005, passarà pròximament a disposició judicial.

Europa Press

dijous, 20 de setembre del 2007

Cementiris de Barcelona liderarà la xarxa de cementiris històrics d'Europa

En els pròxims dos anys, Cementiris de Barcelona (CB) liderarà la xarxa de cementiris històrics d'Europa, sent el centre d'actuació de l'Associació de Cementiris Històrics Monumentals d'Europa (ASCE). Així s'ha decidit en el marc de l'assemblea anual celebrada a Stavanger (Noruega), en què la directora de l'àrea de comunicació, qualitat i control de CB, María Luisa Yzaguirre, ha estat escollida presidenta de l'Associació.

http://www.directe.cat